Logga in
Gör snabb beställning utan registrering eller logga in för att se tidigare beställningar!

Transluma™ Glasfiberstift Refill 5st/fp (X-81521P-X-81523P)

559:-


  • Tillverkad av: BISCO

Vänligen välj:
Transluma™ glasfiberstift (5 st) finns i följande storlekar:

  • ISO   90  (5 st) Glasfiberstift   (art. 7141)
  • ISO 100 ( 5 st) Glasfiberstift   (art. 7142)
  • ISO 120  (5 st) Glasfiberstift   (art. 7143)

 

Transluma är anatomiska, röntgenkontrasterande och translucenta rotstift från BISCO. Transluma är uppbyggda av unidirektionella, förspända glasfibrer bundna i en epoxyplastmatris. Konstruktionen ger stift med böjhållfasthet som överskrider den som metallstift har, men med en elasticitetsmodul liknande dentinets. Den låga e-modulen förmår att fördela spänningar snarare än att överföra och koncentrera spänningar i kvarvarande tandrot, som man ser med gjutna eller prefabricerade metallstift.

 

Transluma Glasfiber rotstift är utformade för att passa rotkanaler som instrumenterats med vanliga rotkanalfilar. Transluma finns i tre storlekar: ISO 90, 100 och 120. Till varje stiftstorlek hör en färgkodad rotkanalrymmare av motsvarande storlek. Dessutom finns en universell förborrningsreamer (grön) som man använder till att fastställa önskat rotstiftsdjup.

 

Transluma har en styvhet som ligger nära dentinets egen elasticitetsmodul. Tabellen nedan visar styvheten för respektive stiftstorlek. Böjhållfastheten är hög, cirka 5-10 gånger starkare än komposituppbyggnadsmaterialet.

 

Vid cementering av Transluma kan man välja olika cementeringstekniker. BisCem® från Bisco är ett lättanvänt, självetsande och självbondande dualcement. Samtliga adhesivsystem från Bisco passar för cementering av Transluma-stift tillsammans med ett lämpligt kompositcement från Bisco t ex Duo-Link® Universal, dualhärdande, Bisco C&B™ Cement eller med ett pelarcement-material som CoreFlo™ D/C eller BisCore™.
 

Nyckelfördelar

  • Translucent för utmärkt estetik
  • Konisk form för bästa passform med konservativ rotkanalpreparation
  • Rotstift med styvhet motsvarande dentinets styvhet
  • Lätta att avlägsna vid revisionsbehov
  • Röntgenkontrast som ger synlighet på röntgen


Böjhållfasthet (MPa)
ISO 90 ISO 100 ISO 120
994 903 819

 

Böjstyvhet (GPa)
ISO 90 ISO 100 ISO 120
18 14 12

 

Transluma Intro Post kit (art nr 7140)

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Google+ Skicka till kompis
^ Upp ^